tiistai 3. heinäkuuta 2012

Puusee ja rautakauppatavarat

Hiukan jännitystä ilmassa, sillä mökin pystytystä odotellaan edelleen. Kehikon kasauksen piti alkaa maanantaina, mutta näillä näkymin töihin päästään kuitenkin vasta torstaina.

Tämä viikonvaihde oli muuten hyödyllinen, vaikka pystytystöihin ei vielä päästykään. Mies kehitteli puuseen ideaa ja veski on nyt melkein valmis. Säiliönä on muovitynnyri jonka pohjassa reikiä ja sen alla muovilaatikko jossa hiekkaa. Istuin on jätelaudasta rakenneltu ja irroitettava, jotta säiliön saa pois etukautta. Itse olisin hajottanut enemmän takaseinää, mutta ehkä tämäkin on toimiva ratkaisu.

(Lisäys: Tässä oli kuva, jossa näkyi istuin puolivalmiina. Ystävältä sain palautetta, että saavia kautta muuta säiliötä ei passaisi panna istuimeen kiinni, vaan jättää jonkinmoinen ilmarako. Senhän sanoo oikeastaan järkikin. Vessamme on kyllä helposti muunneltavissa, ja nenä kertoo helposti, jos pöntössä on suunnitteluvirhe..)

Itse rakennus on siis kerrostalomme pihasta siirretty leikkimökki, josta asukkaat halusivat päästä eroon. Maalia vähän pintaan, niin hyvä tulee...  Kattokin kaipaa vielä pientä laittoa, samoin tuo ikkuna pitäisi laittaa umpeen, ainakin osittain. Tuuletuksen kannalta ikkuna on hyvä, mutta hyttysten kannalta ei. Tuon säiliösysteemin toimivuutta ei ole vielä testattu, joten mallia ei tästä väsäyksestä kannata ottaa ainakaan vielä. - Hiukan "hirret" menivät väärään järjestykseen, kun miehet keskellä yötä hyttysten keskellä mökkiä kasasivat, mutta pienestä epäsymmetrisyydestä ei ole haittaa.




Saimme myös vietyä osan palautettavasta tavarasta takaisin rautakauppaan. Hyvitystä tuli 216 euron verran, ja reilu satanen pitäisi tulla vielä harjateräksestä, betoniverkoista ja salaojaputkista, jotka eivät mahtuneet peräkärryyn. Rautakaupan auto hakee loput tarvikkeet myöhemmin. Olo oli kuin lottovoittajalla, eikä ihme.

Sekä sunnuntai että maanantai olivat lämpimiä ja aurinkoisia päiviä. Tuuli vei suurimman osan hyttysistä mennessään, nyt ei kukaan meistä ole yhtä rokkotautisen näköinen kuin edellisen visiitin jälkeen. Paarmoja ja ampiaisia on aika paljon, ikävä kyllä. Ja 3-vuotiaalla ei ole mitään valittamista rannan suhteen.



Ja tässä olisi tätä puuta...


2 kommenttia:

pande kirjoitti...

Hei!
Onpa söpö huussi! Ja kivalta näyttää rantakin. Nyt kuluu isosiskolla aika hyvin, kun voi löträtä vedessä mielein määrin. Mukava on katsella valokuvia ja seurata rantametsän muuttumista
mökkipihaksi.
terveisin
pande

Aaltonen kirjoitti...

Kiitos taas kommentista... kyllä tuo huussi on ulkoapäin aika omintakeinen näky mäntykankaalla, mutta maalaus varmaan auttaa. Rahaa ei viittisi tuon rakennuksen laittoon nyt syytää, mutta vessa on tarpeellinen laitos kuitenkin.