maanantai 16. heinäkuuta 2012

Mökki pystyssä!

Viime viikko kului vaihtelevissa tunnelmissa. Harmitti, kun mökin pystytys jäi kesken viikonlopuksi, eikä tiennyt ilmoistakaan, että sataako vai paistaako viikolla. Takki oli todella tyhjä telttailun jälkeen, mutta parin päivän päästä taas mies alkoi ehdotella, että lähdetään ke-to tontille, kun mökin pystytyksen piti siellä kuitenkin jatkuman.

Varasin tällä kertaa meille yösijan, josta pulitettiin 60 euroa. Ei paha hinta perhesovun säilymisestä ja siitä että oltiin torstainakin vielä täysissä sielun ja ruumiin voimissa, vielä illallakin, kun kello 21 lopulta oltiin kotona. Keskiviikko oli todella kylmä päivä. Lasten kanssa värjöteltiin teltassa, ulkona tuiversi kylmä tuuli ja välillä heitti vettä. Ei ulkona nukkumisesta olisi siis todellakaan tullut mitään.

Keskiviikkona asennettiin kattovasoja ja torstaina tuulensuojapaperia (?) ja jotain rimoja siihen päälle, mitä ne nyt sitten ovat nimeltään. Rakennus saatiin siis säältä suojaan. Viikonvaihteessa oli kattoa tehty lisää ja terassikin on kuulemma jo melkein valmis.


Nyt pitäisi seuraavaksi käsitellä rakennus puunsuojalla. Toivottavasti ensi viikonloppuna voitaisiin tehdä se työ. Rakennusmiehet laittavat vielä räystäät, ovet ja ikkunat. Sitten pidetään pieni tuumaustauko ja maksetaan tähän mennessä kertyneet laskut pois. 

Kaivinkonetöitä on vielä jäljellä seuraavasti: rannan ruoppaus, mökin ympäristön tasoitus, parkkipaikan korjaus ja kivipesän teko saunavesiä varten. Ensinhän meidän piti asentaa saunapallo, mutta siitä emme ole kuulleet mitään erityisen positiivista, joten päädyimme vaihtoehtoon kivipesä, jonka myös rakennustarkastus hyväksyi jälki-ilmoituksella.

Ja se hormi. Muurari saadaan näillä näkymin syyskuussa, ihan hyvä, että ei mene ensi kesään. Puolen kiven hormi riittää kuulemma takalle, ja on parempikin kuin isompi hormi. Tiilien menekki kolmereikäiseen hormiin ja kahteen väliseinään on tuhannen tiilen paikkeilla. Otamme 12 letkaa eli 1080 tiiltä ja yhteensä rahteineen tiilet ja laastit maksavat jotain 1200 euroa. Vähän pienempi kustannus siis kuin mitä tuossa aikaisemmin tuli laskettua. Aikaisemmassa laskelmassa oli laskettu liikaa tiiliä väliseiniin ja rahtikin oli suurempi. Laastimenekki on kuulemma noin 1500 kg, kaksi tuhannen kilon säkkiä tulee edullisemmaksi kuin ottaa tuo ylimenevä 500 kg 25 kilon säkkeinä. 

Monta isoa asiaa on siis jo hoidettu tai hoidossa. Mökin rakennus alkaa taas tuntua hauskalta muutaman rasittavan viikon jälkeen. Aika pieniä nuo rasitukset kuitenkin pohjimmiltaan ovat olleet, lähinnä autossa istumista ja pienen epämukavuuden sietämistä, kuten hyttysiä, ampiaisia ja paljon hiekkaista likapyykkiä.


1 kommentti:

Ilkka kirjoitti...

Mukavan näköinen mäkki projekti menossa? Kauanko projekti on tarkoitus kestää?