sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Hirsikehikon pystytys aluillaan

Kaksi vajaata työpäivää, kaksi miestä, ja kehikko näyttää tältä:




Yhteensä työtunteja tuli ensimmäisenä päivänä noin 6 ja toisena 3,5. Ensimmäisenä päivänä päästiin aloittamaan myöhässä, ja toisena päivänä työt tyssäsivät siihen, että ei ollut telineitä eikä lankkua josta niitä olisi voinut rakentaa, että olisi päästy ylimpiä hirsiä laittamaan. Meitä vähän harmitti, kun kehikko jäi tuolla tavalla kesken, kun olimme varautuneet pitemmänkin työpäivän tekemään perjantaina. Täytyy yrittää päästä nyt yli tuosta harmituksesta ja odottaa rauhallisesti päivä kerrallaan.

Nyt emme pääse tontille taas muutamaan päivään. Työt siellä jatkuvat kuitenkin maanantaina eikä tuosta kehikosta nyt enää paljon puutu, joten varmaan miehet pääsevät piankin laittamaan kattoa.

Meidän perhe vähän väsähti tästä viimeisestä reissusta. Tontille on matkaa reilut parisataa kilometriä ja olemme nyt sahanneet sitä väliä edestakaisin kerran, pari viikossa. Pienten lasten vanhemmat tietävät, minkälaista on reissuun lähtö (ja reissusta paluu) lasten kanssa. Tällä viikolla nukuttiin vielä teltassa, ei sekään mitään herkkua. Mies ei oman puheensa mukaan nukkunut juuri silmäystäkään, paleli kuulemma. Itse en taas yleensäkään nuku täysiä yöunia kuten eivät monetkaan 3 kuukauden ikäisten vauvojen äidit, joten en juuri eroa huomannut siihen, olinko teltassa vai omassa sängyssä, nukuin noin 5 tuntia. Lopputulos oli kuitenkin se, että olimme rikkipoikki väsyneitä perjantai-iltapäivänä kotona, ja rupesin miettimään, pitäisikö vauhtia vähän hiljentää.

Oli puhe, että menisin tällä alkavalla viikolla suunnittelemaan tiilitilausta, mutta nyt olen muuttanut mieleni. Hoidan puhelimessa kaikki asiat, mitkä voi hoitaa, ja seuraavan kerran mennään, kun hirsikehikko on siinä vaiheessa, että sitä pääsee maalaamaan tai käsittelemään puunsuoja-aineella. Olemme nyt päätyneet siihen, että käsittelemme kehikon ensin värittömällä puunsuojalla ja myöhemmin vedämme päälle jonkin vaalean sävyn, joka on mahdollisimman lähellä puun omaa väriä.

Hormin ja takan suunnittelut ovat työn alla. Taas on mieli muuttunut ja selaan valmistakkakuvastoja. Huomasin niistä, että monellekin pienelle takalle riittäisi puolen kiven hormi, ja meidän mökkipiirustuksissa on takalle varattu koko kiven hormi. Tietenkin olisi parempi, jos pienempi hormi riittäisi. Olimme jo tilaamassa takkatiiliä samalla kuin hormitiiliä, mutta nyt vähän jarrua tässäkin asiassa. Takan voi asentaa jälkikäteenkin. Tarvitsen vähän aikaa eri vaihtoehtojen vertailuun, muurarin mielipidettä ja tarkempaa kustannusarviota.

Ei kommentteja: