lauantai 9. kesäkuuta 2012

Tiiliä ostamassa

Muutaman päivän olen miettinyt aihetta hormi ja tiiliset väliseinät. Muurareita on kuulemma saatavilla ja hormin muuraus kestää pari päivää. Nyt tuli sitten mieleen, että mistä tiilet ja millä hinnalla. Vähitellen alkoi valjeta, että tiiliä menee sen verran, että ehkä hintojen etukäteen tiedustelu tässä tapauksessa maksaisi vaivan. Hormin lisäksi myös pesuhuoneen ja saunan väliseinään tarvitaan tiiliä.

Projektina on siis ottaa selvää tiilien menekistä. Sepä ei ollutkaan niin yksinkertaista, kuin mökkitehtaan tekninen neuvonta antoi ymmärtää: "Mene mihin tahansa rautakauppaan piirustusten kanssa niin ne laskee sulle tiilien menekin." Paikallinen rautakauppa 1 otti kopiot piirustuksista ja lupasi palata asiaan. Paikallinen rautakauppa 2 (puhelimessa): "Yleensä rakentaja itse laskee menekin." Pääkaupunkiseudun rautakauppa: "Se henkilö, joka näitä yleensä laskee, on nyt lomalla."

Luulen, että teen kaupat sen yrityksen kanssa, joka käyttää muutaman minuutin sen asian selvittämiseen, paljonko tiiliä ja laastia tarvitsen ja laskee vielä rahdinkin.

Meininki näissä pääkaupunkiseudun rautakaupoissa on kyllä mielenkiintoista, minkä tiesin jo viime kesästä. Myyjiä on liian vähän tai ei ollenkaan. Toisaalta asiakkaiden tarpeet voivat olla haastavan erilaisia. Minä olisin ostanut tiiliä lavakaupalla. Rautakaupassa edelläni asioi mies, joka osti viisi pihakiveä ja vielä puolikkaan kiven, jonka hintaa tiedusteli erikseen. Kun lopulta vuoroni tuli, myyjä näytti minulle savupiipputiilet. Kysyin myyjältä, mitä eroa reikätiilillä ja tavallisilla tiilillä on. Mies katsoi minua mietteliäänä, ja korjasin kysymystäni:"Paitsi tietenkin se, että toisissa on reikiä ja toisissa ei." Tämän toteamuksen jälkeen tuijotimme tiiliä hiljaisuuden vallitessa.

Tästäkään kaupasta en siis saanut selkoa tiilten määrästä, mutta minua opastettiin tiiliä ja takkoja myyvään yritykseen, jonne ajelinkin seuraavaksi (itkevän vauvan kanssa). Myymälä taisi olla lauantaina suljettu, hiljaista siellä ainakin oli ja ovet olivat lukossa. Lähestyn heitä seuraavaksi puhelimitse tai sähköpostitse.

Nyt päiväunille ja tiiliasiaa selvitän arjen tullen, kun 3-vuotias on päiväkodissa.

1 kommentti:

pande kirjoitti...

...toteamuksen jälkeen tuijotimme tiiliä hiljaisuuden vallitessa.

Oi ei. Kuolen nauruun.
pande