tiistai 20. joulukuuta 2011

Suunnittelu jatkuu

Sunnuntain reissu sujui hyvin. Onneksi isäni innostui myös lähtemään paikalle, ja mentiinkin yhdellä autolla loppumatka. Tiellä oli muutama sentti lunta, joistain paikoista se oli jäinen. Monen päivän sateesta huolimatta lätäköt eivät olleet ongelma, mutta yhden kohdan oli joku työkone myllännyt niin pahasti, että siihen olisi voinut juuttua hätäisempi kuski kiinni.

Rakennusmies tuumasi tontista, että pohja on hyvä ja kova, ja suositteli pilariperustusta kauttaaltaan. Tulimme yhteisesti siihen tulokseen, että kun mökistä on tulossa sähkötön, ei talvikäyttö voi olla niin suurta, etteikö rossipohjalla, eli tuulettuvalla alapohjalla (?) pärjäisi... Olen nyt tässä vaiheessa lopultakin päässyt perille siitä, mitä tarkoittaa harkkosokkeli ja sitten se mystinen antura, joka tuohon meidänkin perustuksen pohjalle tulee.

Olen nyt yrittänyt ilmoitella mökkifirmaan tuosta perustustavan muutoksesta, mutta sähköpostiini ei vielä eilisestä lähtien ole vastattu, eikä tänään puhelimeenkaan. Täytyy nyt vielä varmistella, että tieto on mennyt perille, koska täytyy saada uudet rakennuspiirustukset, ehtivät jo alkuviikosta lähettää viralliset piirustukset.

Sitten vielä isäni kanssa mittailtiin mökin paikkaa. Haluaisimme mennä vielä miehen kanssa tarkistamaan paikan ja merkkaamaan sen kunnolla kevättä varten. Ehkä joulunpyhinä päästään käymään. Rakennuslupaa kuitenkin voisi hakea jo tuollakin pohjatyöllä.

Maanmittaustoimistosta tuli tänään lohkomiseen liittyvät asiakirjat. Toimituksessa oli todettu, että rajapyykit olivat kohdillaan. Tieoikeuksia oli myös selvitetty sekä tonteille oli annettu valitsemamme nimet. Lohkomisesta meidän ja naapurin yhteinen lasku oli 90 euroa, joka maksetaan puoliksi. (Lisäys edelliseen: tuo 90 euroa oli joku tiemaksu tai vastaava. Lohkominen maksoi 695 euroa. Lasku tuli myöhemmin.)

Ei kommentteja: