perjantai 2. joulukuuta 2011

Mökki on tilattu!

Näin ne asiat vain etenevät. Synkät marraskuiset päivät seuraavat toistaan, mutta melko kiireisten työpäivien ohella on mökkiasiaakin saatu eteenpäin.
Ensin oli tuo tarjouspyyntökierros, kierros lainausmerkeissä. Neljä tarjousta pyysin, kolme sain. Päädyin valmismökkien toimittajiin, ja näiltäkin valitsin valmiista malleista, en siis alkanut neuvotella omien piirustusten pohjalta. Mökkinaapurilta sain sitten vinkin paikallisesta rakennusfirmasta. Parin puhelun jälkeen sovimme rakentajan kanssa alustavasti perustusten teosta ja hirsikehikon säältä suojaan -pystytyksestä. Sitten taas mökkitoimittajan puoleen. Pähkäilyä saunan koosta ja lauteiden leveydestä. Tätä pähkäilyä kävin muutaman päivän ja mittailin kerrostalosaunamme lauteita. Tarjouksen määräajan lähestyessä loppuaan soitin taas toimittajalle, joka oli hänkin juuri jäämässä lomalle, kuten kirvesmiehemme jo oli tehnyt. Sain pienen alennuksen perushintaan, sekä muistutuksen, että talvialennuskampanja oli jo päättynyt marraskuun lopussa. Nyt havahduin ottamaan yhteyttä myös pankkiin, mutta yllätys. Myös meitä laina-asioissa joustavasti palvelleet kaksi pankkineitiä olivat lomalla.
Taas kiivasta mietintää, jonka lopputuloksena soitin tänään mökkifirmaan, että otamme mökin. Kiireinen myyjä kuulosti siltä kuin olisi jo ollut autolla ajamassa lentokentälle. Noh, nyt odotellaan papereita postissa. Pankkitapaaminen on vasta ensi viikolla.
Kunhan rakentaja palaa lomalta, on tarkoitus mennä vielä tontille, mikäli säät sallivat, tutkimaan rakennuspaikkaa ja tekemään tarkempia suunnitelmia. Sitten olisi edessä rakennusluvan haku. Ja seuraavaksi perustukset. Tuntuu hirveän helpolta vielä tässä vaiheessa. Asiat tietysti voivat mutkistua, jos esimerkiksi rakennusluvan saannissa olisi jotain ongelmaa tai rakennusfirma tekisi oharit. Asia kerrallaan. Tähän asti kaikki on sujunut hyvin. Ainoa suurempi ongelma oli tuo mökkimallin valinta, mutta nyt sekin on onneksi jo tehty.

Ei kommentteja: