tiistai 30. lokakuuta 2012

Takka-asia edistyy


Sekalaisia kuvia viikonlopulta.







 Ylläolevassa kuvassa saunan lattian tekoa.


On ollut taas hiukan raskasta, kun on pohdittu, mitä vielä syksyn mittaan rakennetaan ja pääseekö talvi yllättämään. Muurari oli sitä mieltä että viikonloppuna voisi vetää antiikkilaastia tuvan seinään ja asentaa takkaakin. Varasin vuokramökin lähistöltä, ja suhteellisen toiveikkaina taas varustauduimme viikonlopun viettoon.

Menomatkalla kurvasimme rautakauppaan ja lastasimme auton takakonttiin noin puolet 600 kg:n painoisesta takkaelementtipaketista. Kyseessä on S-ryhmän myymä Reg-takka, entiseltä nimeltään S-takka. Tämä tapahtui siis lauantaina. Herätys koko perheellä oli kello kuusi, että ehdittiin rautakauppaan kahdeksaksi, ja kymmeneksi tontille odottelemaan muuraria ja rakennusmiestä. Muurari ei sitten tullutkaan, mutta rakennustyöt edistyivät.

Jouduin heti ensimmäisenä lähtemään rautakauppaan täydentäville ostoksille. Osa putken pätkistä oli unohtunut, samoin joku kolmen sentin levyinen puurima, jota tarvittiin ikkunoiden tai ovien pieliin. Tätä ei tietenkään ollut ensimmäisessä rautakaupassa, puutarvikeliikkeestä löytyi lopulta.

Iltapäivällä menin lasten kanssa vuokramökille, lämmitin siellä kaikessa rauhassa saunaa ja olin melko tyytyväinen olotilaamme.

Sunnuntaina mies lähti taas aamulla rakennustöihin, ja minä ajelin reilun sadan kilometrin päähän hakemaan loput takkapaketista. Lasten kanssa heitettyyn keikkaan kului ruokaostoksineen nelisen tuntia. Illalla saunottiin ja syötiin hyvin.

Itse rakennustöistä: Miehet viimeistelivät ikkunoiden ja ovien pieliä, ja vihdoinkin myös saunan ja pesuhuoneen lattia-asia eteni. Putket ja lattiakaivot ovat paikoillaan, samoin eristeet ja vanerilevyt. Tähän päälle pitäisi tehdä pieni betonivalu, mutta on hiukan auki, kuka sen tekee. Betonin päälle tulisi laatat. Lisäksi puuttuu vielä tuvan ja pesuhuoneen välinen seinä, joka pitää rakennella jostain laudasta. Olen harmissani siitä, ettei väliseinä ole hirrestä.

Jos takan asennus onnistuu ensi viikonloppuna, voisimme siivota tuvan puolen ja ehkä lopultakin lakata lattian.

Saunan eristeisiin oli jo mennyt joku lintu tai vastaava, eristepurua oli levällään pitkin, ja piipitystä kuului. Myös hiirenjätöksiä löytyi. Nyt lattiat ovat umpinaiset ja mies laittoi myös verkot sokkelin aukkoihin, joten enää ei mökin alle pitäisi päästä elukoita.
 

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hei!

Tiedustele väliseinään hirsipaneelia jos jostain löytyisi. Kuten nimikin kertoo niin on hirren levyistä ja oloista, mutta kuitenkin lautaa. Jos et löydä puuliikkeistä niin kysy suoraan mökkipaketin valmistajalta.

M