maanantai 15. lokakuuta 2012

Eteenpäin menoa


Menimme tontille sunnuntaiaamuna epätietoisina ja epävarmoina siitä, mitä tulee tapahtumaan ja mitä edes haluamme siellä tapahtuvan. Mökin ympäristön sekasortoisuus ja jyrkkyys on painanut mieltäni monta viikkoa, kuten myös käsitys siitä, että tehdäänpä siellä mitä tahansa laittoa, kaikki maksaa, varsinkin maa-aineksen tuominen ulkopuolelta.

Mieltä masensi myös se, että suunniteltu saunan ja pesuhuoneen lattioiden teko peruuntui sunnuntailta, joten odotukset eivät olleet korkealla.

Mutta kuinka ollakaan, kun uskomattoman ammattitaitoinen kaivinkoneurakoitsijamme tarttui puikkoihin, niin parin tunnin kuluttua meillä oli hienot kiviportaat ja tasainen parkkipaikka, jossa mahtuu kääntämään auton. Pankaa merkille nuo kaksi isointa rappua, siinä on vain yksi iso kivi jossa sattuu olemaan tuollainen askelma. Ylempänä on pienempi litteä kivi ja alimmaisena askelmana pari pientä kiveä. Porraskivet oli kaivettu viime syksynä tonttitien paikalta, ja nyt ne osuivat silmään, kun suunnittelimme rappusen tekoa. Kahden portaan kivi on julmetun iso mutta kaivinkone sai sen juuri ja juuri kauhaansa ja siirrettyä paikoilleen. Vatupassin kanssa mallattiin, että kivi on suorassa.

Saimme melkoisen piristysruiskeen. Luonnonkivimenetelmällä jatketaan myös mökin etuosassa, ensi vuonna, se näyttää toimivan.

Lattiaa ei ole edelleenkään käsitelty. Olen kohta jo epätoivoinen sen kanssa, kun useasta suusta on todettu, että laudat ovat varmasti jo imeneet kosteutta ja että olosuhteet eivät ole ollenkaan otolliset lakkaukselle, kun ulkona ja sisällä on kosteaa ja kylmää. Suunnitelmia on kuitenkin vielä. Lähiviikkoina jatketaan.


1 kommentti:

Timo kirjoitti...

Tsemppiä projektiin ! Vaimoni kanssa kävimme läpi saman projektin muutama vuosi sitten. Rankka projektihan se on mutta todella palkitsevaa loppupeleissä !