keskiviikko 9. toukokuuta 2012

Odottelua

Vapun tienoilla kävimme tontilla kääntymässä kuten suunnitelma oli. Mökkitie oli tavallisen huonossa kunnossa, joskin meidän tontilla oleva viime kesänä tehty pätkä oli kovettunut talven aikana, niin kuin etukäteen arveltiinkin.

Mökinpaikka näytti jotenkin erilaiselta kun joulukuussa, kun sitä mittailtiin. Nyt olen vähän epävarma siitä, mitä puita mökin ympäriltä loppujen lopuksi pitää kaataa. Takaseinän lähistöllä on kaksi komeaa mäntyä, en tiedä ovatko ne liian lähellä rakennusta. No, urakoitsija kaatakoon ne puut jotka tarpeelliseksi katsoo. Enpä osaa siihen asiaan sen enempää sanoa.

Terassin edessä taas "näytti olevan" iso kivi (oli siinä tietysti viime kesänäkin, kuten edellä mainitut puutkin). Kotimatkalla mietin, että häiritseeköhän kivi sisäänkäyntiä. Ei ollut mökkipiirustuksia mukana, että olisi voinut tarkistaa, missä kohdin rappunen sijaitsee. Tarkoitus oli kai, että kivi koristaisi pihamaata, sen sijaan että tukkisi sisäänkäynnin. Tälläistä se on, kun ei ole kokemusta eikä silmää moisille asioille.

Mietin jälkikäteen, että tulikohan nyt varmasti valittua paras mahdollinen mökinpaikka, ja tunne oli, että ehkä paikkaa olisi voinut vähän enemmänkin tutkailla. Sitten taas toinen näkökulma asiaan: puita ja kiviä on ympäri tonttia, joten mihin tahansa mökin sijoittaisi, niin puita joutuisi kaatamaan kuitenkin ja kiviä olisi ympärillä. Nyt valittu paikka on hiukan rinteessä, 19 metrin päässä rannasta, suoraan ruopattavan kohdan yläpuolella, eli uimaan on mahdollisimman lyhyt matka saunasta. Kauniit kivet jäävät pihamaalle eikä niitä tarvitse yrittää siirtää tai räjäytellä. Täytyy vaan rauhassa odottaa perustustöiden ja muun myllerryksen alkamista, eiköhän paikka sitten ala näyttää oikealta mökin paikalta kun kuoppa on kaivettu.

Perustustöiden pitäisi alkaa tässä toukokuussa ja samalla ruopataan ranta. Odotan innolla, miltä ranta tulee ruoppauksen jälkeen näyttämään. Mieli palaa myös rantapöpelikköä harventamaan (homma johon viime kesänä kypsyimme täysin). Sieltä pusikostahan hyppäsi kylkeeni pikku punkki loppukesästä. Täytyy yrittää muistaa punkkisyynit, etenkin noille lapsukaisille.

Nyt suunnittelemme että pyytäisimme muutaman miehen kaverin mukaan klapitalkoisiin ja harvennushommiin ensi viikonloppuna. Lämpimässä kelissä päivän voisi viettää mukavasti ulkosalla lastenkin kanssa.

2 kommenttia:

Jarkko kirjoitti...

Lykkyä projektiinne! Siitä se sitten alkaa toden teolla, kun mökkiä aletaan rakentamaan. Suosittelen sopimaan rakentajien kanssa urakkapalkasta. Meidän budjettimme paukkui todella paljon, kun porukka oli hommissa tuntipalkalla.

On tullut mökinrakennusblogeja lueskeltua viime aikoina enemmänkin ja nyt harmittaa melkein valmiin mökin omistajana, että ei tullut itse kirjoitettua moista omasta mökkiprojektista. Olisi helposti saanut kirjan kirjoitettua aiheesta :)

On kyllä helppo samaistua teidän projektinne eri vaiheisiin ja samat fiilikset nousevat pintaan tätä lukiessa. Kurja fiilis tuli luonnon puolesta itsellekin, kun kaivuri kävi mylläämässä perustusten paikat...

Toivottavasti pääsette pian mökkeilemään!

Aaltonen kirjoitti...

Kiitos palautteesta! Tuntipalkoilla tässä nyt mennään, meidän urakoitsija oli sitä mieltä, että se tulee meille edullisemmaksi, katsotaan sitten, mikä on lopputulos, varmaan urakkahinnoittelussa olisi puolensa. Paljon on miettimistä (ja maksamista), mutta lopputulos palkitsee vaivan, toivotaan!